الجمعة، 23 يوليو، 2010

السجق الشرقى





نجيب نص كيلو سجق بلدى من عند الجزار ونقطعة مكعبات ونكون مجهزين معاه طماطتين كبار متقطعين مكعبات وكذلك فلفتين رومى على واحد احمر حامى وكله مكعبات 

نجيب اربع فصوص ثوم مقطع صغير ونحطه فى شوية زيت ونشوحهم شوية وبعدين نضيف الفلفل الاحمر وبعدية الرومى وشوية ونضيف السجق ونقلب شوية لحد ما لونة يغير وبعدية مكعبات الطماطم والتوابل ( ملح وكمون وفلفل اسمر ) ونقلب على نار هادية عشان ما ينشفش وما نطرش نضيف مية..بس لو حسينا انه عاوز مية ممكن نضيف شوية صغننة جدا


ممكن للى بيحب البصل اكتر من الثوم ( دة مش تراجع عن مبدأى ولكنة ارضاء لجميع الازواق ليس للا ... ) يحط بصلة مقطعة مع فصين ثوم ..
كذلك ممكن نضيف ملعقة صلصة لو حنضيف مياة
وتعمليه في ساندويتشات بالطحينه







السجق الايطالى
المكونات:
قطع من السجق ساخن أو بارد.
(4-5) فلفل أخضر، خالي من البذر ومقطع.
(2) بصل محلي، مقطع.
(2) ملعقة مائدة من زيت الزيتون.
ملح وفلفل .

الطريقة:
قومي بتسخين الفرن على درجة حرارة 350 درجة مئوية .
أحضري صينية وادهني أسفلها بزيت الزيتون .
أضيفي الفلفل الأخضر والبصل والملح والفلفل.
أضيفي قطع السجق على سطح البصل والفلفل.
ضعي غطاء من الفويل على الصينية وضعيها فى الفرن واتركيها لمدة 45 دقيقة .
أزيلي غطاء الفويل واتركيها في الفرن من 7-8 دقائق .
أقلبي قطع السجق على الناحية الأخرى واتركيه فى الفرن من 7-8 دقائق

السحق البيتى
نص كيلو لحمة مفرومة _ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب _ نص كوب ماء
_شطة حسب الرغبة المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .
(( و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))
الطريقة :
نضع التوابل كلها على اللحمة
اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة
اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان
فى السوى حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك
تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة و الف هنا وشفا

طريقة تسوية السجق

سجق _ 2 طماطماية كبيرة _ 2 فلفلة رومى _ فلفلة حامية ( حسب الرغبة )
ملح _فلفل _زيت او سمن
الطريقة :
بطرف السكينة اعمل شق صغير فى كل صابع سجق
اضع الزيت او السمن فى مقلاية على النار ثم اضع الفلفل رومى و الطماطم
تقليبة و بعدين احط وحدات السجق و اقلب اقلب ثم اضع شوية شوية ماء و اغطى المقلاية لحد ما يستوى اعلى النار واقلب السجق لحد ما يتحمر اروح طافية النار و نعمله سندوتشات بالمستردة او حسب الرغبة
ملحوظة :ممكن نعمل سندوتشات بيض بالسجق بتبقى حلوة جدا و من باب التغيير

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق